Näin tunnistat sinustromboosin - Hiltunen Sini; Ruuskanen Jori; Putaala Jukka (Finland, 2022)
Sinustromboosin diagnoosi on haastava monimuotoisen oirekuvan vuoksi. Epäile sinustromboosia, jos potilaalla esiintyy voimakasta jatkuvaa päänsärkyä tai päänsärkyä yhdessä neurologisten oireiden kanssa. Sinustromboosin, alaraajan laskimotukoksen ja keuhkoembolian riskitekijät ovat usein yhteiset.