Sosiaalisen median sisältö osana B2B-asiakassuhdejohtamista - Mankonen, Matilda (My University, 2024)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan sosiaalista mediaa osana B2B-yritysten asiakassuhteiden johtamisessa. Sosiaalinen media on kasvattanut jatkuvasti merkitystään myös B2B-markkinoinnissa ja sen tarjoamat vuorovaikutuksen sekä verkostoitumisen mahdollisuudet voivat luoda aitoa lisäarvoa näille yrityksille. Tutkielman tarkoitus on siis ymmärtää sosiaalisen median roolia B2B-yritysten asiakassuhdejohtamisessa. Tutkimusongelmaan vastataan kolmen osaongelman avulla: 1. Miten sosiaalinen media voidaan sisällyttää asiakassuhteiden johtamiseen? 2. Mitä keinoja sosiaalisen median sisällön luomiseen B2B-yrityksillä on? 3. Millaista on arvokas sisältö B2B- sosiaalisessa mediassa? Tutkimus on tehty kirjallisuuskatsauksena hyödyntämällä aihealueeseen liittyviä vertaisarvioituja artikkeleita ja tutkimuksia. Tutkimuksessa on hyödynnetty etenkin sosiaalisen median markkinointiin ja B2B-markkinointiin liittyvää kirjallisuutta, joiden avulla on koottu vastaus tutkimusongelmaan. Tutkimus osoitti, että B2B-yrityksillä on käyttämätöntä potentiaalia hyödyntää sosiaalista mediaa osana markkinointistrategiaansa. Etenkin huomioimalla asiakassuhteen vaiheet järjestelmällisesti, sosiaalisen median sisällöllä voidaan vaikuttaa asiakkuuksiin sekä yrityksen markkinoinnin tulokseen kustannustehokkaasti.
Keywords: sosiaalinen media, B2B-asiakassuhteet, sitoutuminen, asiakassuhdejohtaminen