Web-maksupalvelujen suunnittelu ja toteutus PSD2-direktiivin mukaisesti - Byggmästar, Niklas (My University, 2020)
Toisen maksupalveludirektiivin (engl. Second Payment Services Directive, PSD2) tultua voimaan vuonna 2016 on maksupalveluiden kehittämisen ja tarjoamisen mahdollisuuksissa näkynyt muutoksia. Maksupalveluja tarjoavien yritysten, kuten pankkien, on tämän direktiivin nojalla tarjottava kolmansille osapuolille mahdollisuudet käyttää turvallisesti ja luotettavasti pankin palveluita ja dataa siihen luvan antaneen loppuasiakkaan puolesta. Uudistus tuo mukanaan myös paremmat mahdollisuudet lukea verkkopankkien tiliotteita ja lähettää tilisiirtokomentoja vakioitujen rajapintojen avulla. PSD2-direktiivin keskeisimpiä tavoitteita on luoda Euroopan Unionin alueelle yhtenäisempi, standardisoitu maksualue sekä loppuasiakkaille että maksupalveluiden tarjoajille. Tällä pyritään myös edistämään kilpailua maksupalveluiden alalla, luoden parempia mahdollisuuksia ja valinnanvaraa palveluiden käyttäjille. Tässä diplomityössä esitellään PSD2-direktiiviä hyväksi käyttävän maksupalvelukomponentin kehitystä ja arkkitehtuuria, sekä tutkitaan PSD2-direktiivin vaikutuksia yleisesti maksupalveluiden kehitykseen ja muutoksia aiempiin säädöksiin. Työssä esitellään myös arviointia suunnitellun ja kehitetyn maksupalvelun toteutuksesta sekä uuden direktiivin tarjoamista tavoista edesauttaa sen tavoitteiden toteutumista.
Keywords: PSD2, Toinen maksupalveludirektiivi, Maksupalvelut, Maksupalvelun tarjoajat, Ohjelmistoarkkitehtuuri, Tietoturva, ASP.NET Core, Docker