Ylirajainen Pohjois-Amerikan tutkimus - Heiskanen Benita (Tieteellisten seurain valtuuskunta, 2022)
Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton –keskus sai tammikuussa 2019 ensimmäisen professuurinsa. Pohjois-Amerikan tutkimukselle on olennaista, että se ymmärretään tieteiden rajat ylittäväksi tutkimusalaksi (field of study). Tutkimusalana se eroaa perinteisistä tieteenaloista (discipline). Alan maantieteellinen ja analyyttinen painopiste on ollut 2000-luvulla ylirajaisessa (transnational) tutkimuksessa.