Arvon yhteisluominen palveluekosysteemissä : Tutkimustapaus Tahdon2013 - Honkanen, Anna-Maija (My University, 2020)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoitus oli tarkastella arvon yhteisluomista palveluekosysteemissä vapaaehtoistoiminnan ympäristössä. Arvon muodostumista tutkittiin palvelukeskeisen liiketoimintaperiaatteen ja arvon yhteisluomisen näkökulmasta. Lähtöoletuksena oli, että yksilön kokema arvo muodostuu tavalla tai toisella vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Tutkielman osaongelmat olivat: 1. Millaisia toimijoita on tunnistettavissa vapaaehtoisorganisaation palveluekosysteemissä etenkin yksilötasolla? 2. Miten palveluekosysteemin toimijat integroivat resurssejaan luodakseen arvoa palveluekosysteemissä? 3. Minkälaista arvoa voi syntyä vapaaehtoisorganisaation palveluekosysteemissä? Tutkimusstrategiana toimi kvalitatiivinen tapaustutkimus, jossa tarkasteltiin Tahdon2013 -kansalaisaloiteorganisaatiota. Tutkimuksen aineistonkeruumenetelmänä käytettiin puolistrukturoitua teemahaastattelua. Tutkimuksessa haastateltiin sekä organisaation perustajajäseniä että myöhemmin mukaan tulleita vapaaehtoisia. Tutkimuksessa havaittiin monenlaisia eri toimijoita, jotka osallistuvat arvon yhteisluomiseen palveluekosysteemissä erilaisissa rooleissa. Organisaation ydinjäsenten lisäksi merkittävä vaikutus huomattiin olevan esimerkiksi myös sellaisilla toimijoilla, jotka vuorovaikuttavat organisaation kanssa vain hyvin lyhyen ajan. Tutkimuksen mukaan palveluekosysteemin toimijat integroivat resurssejaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa, jota värittävät monet organisaation sisäiset ja ulkoiset tekijät. Erityisen tärkeäksi tekijäksi nousee tiedonkulku, joka on sekä teorian että tämän työn empirian mukaan avainroolissa arvon yhteisluomisessa. Toimijoiden resursseista kriittiseksi havaittiin etenkin vahva motivaatio. Hyvin vahvasti motivoitunut toimija oli valmis selvittämään ja opettelemaan sen, mitä ei ennalta tiennyt, mutta tarvitsi arvon yhteisluomisessa. Tutkimuksen kohteena olleessa Tahdon2013 -kampanjaorganisaatiossa havaittiin syntyneen monenlaista arvoa liittyen esimerkiksi yhdessä tekemiseen ja onnistumisen riemuun. Toiminnassa mukana olleet saivat lisäksi tilaisuuden harjoitella itselleen tärkeitä taitoja ja tutustua uusiin ihmisiin. Haastattelujen perusteella tärkeimmäksi syntyneeksi arvoksi koettiin se mahdollisuus tasa-arvoon, joka kampanjan ajamasta lakimuutoksesta seurasi.
Keywords: palvelukeskeinen liiketoimintaperiaate, palveluekosysteemi, arvo