Selvitys opetus- ja kulttuuriministeriön rakennerahastokaudella 2007–2013 hallinnoimien ESR-osarahoitteisten kehittämisohjelmahankkeiden tulosten pysyvyydestä ja vaikuttavuudesta - Kuusi, Osmo; Mantere, Johanna (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Tässä raportissa arvioidaan 28 opetus- ja kulttuuriministeriön rakennerahastokaudella 2007–2013 hallinnoimaa ESR-osarahotteista hanketta. Arviointiin valittuja hankkeita on rahoitettu seuraavista kehittämisohjelmista: Osaajana työmarkkinoille; Paremman arjentaidot ja opintojen kautta töihin; Innovaatio- ja osaamisjärjestelmien kehittäminen sekä Yrittäjyyskasvatuksella ja -osaamisella muutosvoimaa. Arvioinnin tarkoituksena on hankkeiden sellaisten elementtien tunnistaminen ja kuvaaminen, jotka edistävät hankkeiden tulosten pysyvyyttä ja vaikuttavuutta. Yhteinen tavoite kaikissa arvioiduissa hankkeissa on opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittäminen ja oppilaitoksista työelämään siirtymisen parantaminen. Arvioitavat hankkeet on jaettu kahteen ryhmään. Lähempään tarkasteluun on otettu kuusi hanketta sekä niissä kehitetyt kuusi hyväksi arvioitua oppilaitoksista työelämään siirtymisen käytäntöä. Loppuja 22 hanketta on tarkasteltu hankkeiden vastuuhenkilöiden tekemien väli- ja loppuraporttien perusteella.