Näkökulmia lihavuuden psykologiaan - Korkeila Jyrki (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Ihmisaivot kehittyivät aikana, jolloin ravinnon saanti oli epävarmaa. Nykyihmisen voi siksi olla vaikea tunnistaa nälän ja kylläisyyden signaaleja.
Stressi lisää syömistä ja siten viskeraalisen rasvan kertymistä etenkin kortisolipitoisuuden suurenemisen vaikutuksesta.
Aivojen opioidireseptorien poikkeava määrä näyttää liittyvän lihavuuteen.
Elintapojen muutoksessa on kiinnitettävä huomiota automatisoituneisiin toimintoihin, sillä suuri osa arkisesta toiminnasta toteutuu ilman tietoista harkintaa.