Pyhiinvaellusperinne antaa eväitä kulttuurisen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kehittämiseen kaupungissa. - Opas, Minna; Hella, Anni; Hovi, Tuija; Välimäki, Reima (Finland, 2026)
Turku on aina ollut Suomen tärkein pyhiinvaelluskaupunki.
Ainutlaatuinen keskiajalta säilynyt dokumentti, anekirje,
paljastaa, missä ja miksi turkulaiset ennen pyhiinvaelsivat.
2000-luvulla pyhiinvaellus on jälleen noussut Suomessa
merkittäväksi matkailu- ja hyvinvointi-ilmiöksi. Ihmiset
lähtevät vaelluksille etsimään henkisyyttä sekä luonto- ja
kulttuurielämyksiä. Turkulaista pyhiinvaellushistoriaa voidaan
hyödyntää matkailun sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluiden
kehittämisessä.
Suositukset
• Hyödynnä turkulaista pyhiinvaelluksen historiaa ja uusia reittejä matkailumarkkinoinnissa.
• Ota pyhiinvaellusreitit huomioon hyvinvointia lisäävänä infrastruktuurina
palveluiden kehittämisessä.
• Vie vieraasi vaeltamaan tai pidä kävelykokous kaupungin sisäisillä
pyhiinvaellusreiteillä.