Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen evaluaatiokysely : palaute erikoistumiskoulutuksessa - Kipinoinen, Lottamaria (My University, 2022)
Tämän tutkielman aihe on Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen evaluaatiokysely ja erityisesti se, miten Turun yliopiston erikoistuvat lääkärit kokevat palautteen antamisen ja saamisen koulutuksen yhteydessä. Aineistona tässä on käytetty vuosien 2019 ja 2020-evaluaatiolomaketta. Tutkimuksessa on käytetty tutkimusmenetelmänä niin kvalitatiivista kuin myös kvantitatiivista menetelmää, koska näiden yhdistäminen luo monipuolisemman ymmärryksen tutkitusta aiheesta. Tuloksista keskeistä oli se, että suurin osa Turun yliopiston erikoistuvista lääkäreistä kokee saavansa liian vähän palautetta. Lisäksi osa niistä erikoistuvista, jotka vastasivat saavansa tarpeeksi palautetta, kokevat palautteen saamisen olevan täysin omalla vastuulla. Tämän tutkimuksen tulosten perusteella Turun yliopiston erikoislääkärikoulutuksen erikoistuvat lääkärit saavat liian vähän palautetta. Lisäksi palautteen saaminen oli hyvinkin vaihtelevaa luonteeltaan, ja useasti se vaatii myös erikoistuvalta itseltään aktiivista otetta palautteen pyytämisessä. Palautteen antamisesta/saamisesta puuttuu tämän tutkimuksen tulosten mukaan myös järjestelmällisyys ja struktuuri, jolloin palautteen saamisesta tulee sattumanvaraista.
Keywords: erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutus, lääketieteellinen tiedekunta, ammatillinen jatkokoulutus, erikoislääkärikoulutus, erikoishammaslääkärikoulutus, Turun yliopisto, erikoistuva lääkäri, erikoistuva hammaslääkäri, erikoislääkäri, erikoishammaslääkäri, erikoistumiskoulutus