Kreikan alue Friedrich Hölderlinin Hyperionissa - Nivala Asko (Finland, 2022)
Friedrich Hölderlinin Hyperion on kirjeromaani, jota on tavattu lukea sen päähenkilön ke- hityskertomuksena. Värikkäistä maisemakuvauksistaan tunnettu teos sijoittuu 1770-luvun Kreikkaan. Jos Hyperionia luetaan tilallisesti, millaisen kuvan se piirtää Kreikan alueesta?