Hae
Aineistot 1-10 / 11
Fermentation of currant and raspberry leaves and effect on flavonols
(2022-08-22)
The aim of this thesis was to gain knowledge on solid state fermentation on raspberry
and black currant leaves. The focus was on the possible increase in polyphenol
content and in particular flavonols. The knowledge ...
Laadun pikamenetelmän kehitys silakalle (Clupea harengus membras)
(2022-05-18)
Silakka (Clupea harengus membras) on sillin alalaji ja Suomen taloudellisesti merkittävin kalalaji, joka elää erityisesti Itämeren pohjoisemmissa osissa. Ruokakalana silakka on hyvin ravinteikasta, mutta silakoiden laadun ...
Itämeren rakkohaurun (Fucus vesiculosus) metabolomiikka 1H NMR-spektroskopialla
(2022-07-01)
Rakkohauru (Fucus vesiculosus) on Itämeressä kasvava ruskolevä. Kiinnostus merilevätuotteiden käyttöön elintarvikealalla on lisääntynyt viime vuosina niiden ekologisen kasvatusmahdollisuuden ja ravitsemuksellisuuden ansiosta. ...
Matala-alkoholisten fermentoitujen suomalaisten mansikoiden (Fragaria x ananassa) prosessoinnin vaikutus aromiaktiivisiin yhdisteisiin ja aistiominaisuuksiin
(2023-05-08)
Tämän pro gradu - tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kolmen mansikkalajikkeen sekä kahden hiivalajikkeen fermentoinnin vaikutus matala-alkoholisen juoman kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Mansikka on suosittu ...
Kauran vaikutus oluen valmistukseen ja aistittavaan laatuun
(2023-06-05)
Oluen valmistuksessa on pitkään käytetty mallastetun ohran lisänä muita mallastettuja tai mallastamattomia viljoja. Yleisimmät viljat ohran lisäksi ovat vehnä, kaura, riisi ja maissi. Muiden viljalajien käytöllä on ollut ...
Haihtuvien yhdisteiden analysointi kauraoluesta HS-SPME-GC-MS-menetelmällä
(2023-06-09)
Kaura on terveysominaisuuksiensa vuoksi suosittu raaka-aine elintarviketeollisuudessa. Oluessa sitä käytetään osana tummien ja humaloitujen oluiden mallasrunkoa. Tämän työn tarkoituksena oli valmistaa kauramaltaista ...
Kasvupaikan sijainnin ja lämpötilan vaikutus puolukan (Vaccinium vitis-idaea) haihtuviin yhdisteisiin
(2023-02-15)
Monikäyttöinen puolukka eli Vaccinium vitis-idaea ei ole maailmalla yhtä suosittu kuin pohjoismaissa. Suomessa puolukkaa poimitaan vuosittain jopa 100 miljoonaa kiloa, mutta myyntiin päätyy keskimäärin 4,7 miljoonaa kiloa. ...
Omenaviinin käymisprosessi
(2023-06-12)
Omenaviini on teollisuudessa yleisesti käytetty niin sanottu pohjaviini, josta voidaan viinin lisäksi
valmistaa esimerkiksi siidereitä. Omenaviinin teollinen alkoholikäyminen toteutetaan useimmiten
Saccharomyces-sukuun ...
Rakenne- ja flavoriominaisuuksien vaihtelu satovuoden 2019 lajikepuhtaissa kaurahiutalepuuroissa
(2023-05-24)
Suomessa viljellään monia kauralajikkeita, mutta kaurasadon ominaisuuksiin vaikuttavat viljellyn kauralajikkeen lisäksi satovuosi sekä kasvupaikan sijainti paikallisine sääolosuhteineen. Kaura on yleinen viljelykasvi, jota ...
Proteiinien eristäminen alihyödynnetyistä kaloista
(2023-05-31)
Alihyödynnettyjen kalalajien käyttöä voidaan lisätä pH-shift -menetelmällä, jossa
kalan lihaskudoksen proteiineja liuotetaan ja saostetaan pH:ta muuttamalla.
Prosessilla konsentroitua proteiinia voidaan hyödyntää ...