Hae
Aineistot 1-10 / 24
Determination of vitamin K from fermented foods
(Turun yliopisto, 2018-04-25)
A quick and sensitive analysis method was developed for the analysis of vitamin K compounds, including phylloquinone (PK) and menaquinones (MK-n). The method utilizes ultra-high performance liquid chromatography tandem ...
Flavonols and flavonol glycosides in 21 black currant varieties
(Turun yliopisto, 2018-04-10)
Flavonols are polyphenols from the class of flavonoids compounds known for their antioxidant, anti-cancerous and anti-inflammatory activities. Black currants belong to family Grossulariaceae having botanical name of Ribes ...
Effect of temperature on flavor compounds and sensory characteristics of Maillard Reaction Products derived from mushroom hydrolysate
(Turun yliopisto, 2018-07-10)
Maillard reaction products (MRPs) were prepared from mushroom hydrolysate (MH) by heating with D-xylose and L-cysteine at various temperatures (100 °C–140 °C) for 2 h at a pH of 7.4. The sensory characteristics of MH and ...
Encapsulation of ascorbic acid with highly branched corn starch and its release behaviors
(Turun yliopisto, 2018-07-10)
Ascorbic acid (AA) is of significant functionality in human life, but it is unstable in the aqueous. Aiming at increasing the stability of AA and making full use of its bioactivity, in this study, dual-enzymatic modification ...
Enzymatic properties and applications of the inulin fructotransferase from Nocardiaceae family
(Turun yliopisto, 2018-07-10)
Difructose anhydride I (α-D-fructofuranose-2′, 1:2, 1′-β-D-fructofuranose dianhydride, DFA I) is an annular disaccharide consisting of two fructose units. DFA I and functional disaccharides, difructose anhydride III ...
GenomEra® MRSA/SA Multi Swab -määrityksen spesifisyyden parantaminen magneettikaappaukseen perustuvalla esikäsittelyllä
(Turun yliopisto, 2018-05-29)
Metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) aiheuttaa monenlaisia infektioita yksinkertaisista ihoinfektioista, kuten paiseista, aina hengenvaarallisiin verenmyrkytyksiin. Koska MRSA on yleinen, hyvin patogeeninen ...
Käänteisviritteisten nanopartikkelileimojen erottelumenetelmät
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Käänteisviritteiset nanopartikkelileimat ovat epäorgaanisia, lantanideilla seostettuja partikkeleita. Bioanalytiikan kannalta nämä leimat ovat erityisen mielenkiintoisia siksi, että niillä voidaan minimoida useassa ...
RNA:n tunnistukseen perustuvan norovirustestilastun kehittäminen GenomEra CDX® -alustalle
(Turun yliopisto, 2018-06-05)
Noroviruksen aiheuttama äkillinen ruuansulatuskanavan tulehdus, eli gastroenteriitti on yksi maailman yleisimmistä sairauksista. Oireisiin lukeutuvat vatsakivut, pahoinvointi, oksentelu ja ripuloiminen. Norovirukset jaetaan ...
Comparison of the lipid yield and fatty acid composition of some selected plant and animal materials extracted with four different approaches
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Lipid extraction and fatty acid analysis continues to be a crucial area in lipid science. The extraction of lipids from different materials has been under study for several years. One of its focus is to discover less harmful ...
Laboratoriosuunnitteluoppaan laatiminen
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Työn aiheena oli kehittää asiakasyrityksenä toimivan insinööritoimiston laboratoriosuunnittelua.
Työssä tarkasteltiin asiakasyrityksessä aiemmin käytössä olleita laboratoriosuunnittelumenetelmiä, käytiin läpi asiakasyrityksen ...