Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (kokotekstit)
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (kokotekstit)
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sosiaalisesti vastuullisen brändi-identiteetin rakentaminen : tapaus superfood

Kilpiäinen, Evita (2017-11-23)

Sosiaalisesti vastuullisen brändi-identiteetin rakentaminen : tapaus superfood

Kilpiäinen, Evita
(23.11.2017)
Katso/Avaa
KilpiäinenEvita.pdf (841.0Kb)
Lataukset: 

Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu
avoin
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2017112355022
Tiivistelmä
Tutkimuksessa tarkastellaan sitä, miten voidaan rakentaa sosiaalisesti vastuullinen brändi-identiteetti. Useiden tutkijoiden mukaan on olemassa yhä laajempi tarve oppia yritysvastuusta osana liiketoimintaa, johon arvopohjaiset periaatteet ovat vakiinnuttaneet asemansa. Brändit voivat hyödyntää sosiaalista yritysvastuuta kilpailukyvyn kehittäjänä, innovaation lähteenä taikka strategisena työvälineenä. Sosiaalisesti vastuullinen brändi luo alustan brändin maineen, imagon, omistaja-arvon ja tuottavuuden kasvuun sekä vastaa kuluttajien ja lainsäädännön vaatimuksiin läpinäkyvästä ja hyvästä liiketoiminnasta.

Tutkielman tavoitteena on vastata tutkielman tutkimuskysymykseen, miten rakennetaan sosiaalisesti vastuullinen brändi-identiteetti. Tutkielman teoreettinen viitekehys muodostuu sekä sosiaalisen yritysvastuun että brändi-identiteetin teoreettisesta tietämyksestä, jossa yhdistetään brändi-identiteetin rakentamisen malli sosiaalisen yritysvastuun indikaattoreihin.

Tutkimus suoritetaan laadullisena tapaustutkimuksena. Tutkimuskohteena toimii sosiaalisesti vastuullisesti toimiva superfood -brändi. Aineistonkeruu suoritetaan teemahaastattelujen kautta. Tutkimusaiheen ollessa monitasoinen, haastatteluaineiston varmentamiseksi ja vahvistamiseksi suoritetaan lisäksi havainnointia, jonka avulla luodaan lisäarvoa tutkimusaineistoon.

Tulokset osoittavat vahvaa diskurssia brändi-identiteetin perspektiivien ja sosiaalisen yritysvastuun indikaattorien välillä. Tulokset esittävät, että sosiaalinen yritysvastuu tulee integroida osaksi brändi-identiteetin jokaista osa-aluetta. Sosiaalisesti vastuullisen brändi-identiteetin rakentamisen kannalta on merkittävää, että jokainen brändi-identiteetin perspektiivi läpäisee brändin sosiaalisesti vastuulliset arvot ja näkemykset. Tuloksien perusteella, tutkija esittää uuden teoreettisen käsitteen, brändin sosiaalinen atmosfääri, joka selkeyttää sitä, miten sosiaalinen yritysvastuu voidaan rakentaa osaksi sosiaalisesti vastuullista brändi-identiteettiä.

Johtopäätöksinä esitetään kaksi aiempaa kirjallisuutta täydentävää päätelmää. Tutkija esittää uuden teoreettisen käsitteen, brändin sosiaalisen atmosfäärin, lisäksi päätelmään siitä, että Aakerin (1996, 79) brändi-identiteetin malliin tulisi lisätä sosiaalisen yritysvastuun ulottuvuus. Teoreettiset implikaatiot tarjoavat liikkeenjohdolle työkalut ymmärtää, miten sosiaalinen yritysvastuu tulisi integroida osaksi brändi-identiteettiä, jotta voidaan rakentaa sosiaalisesti vastuullinen brändi-identiteetti.
Kokoelmat
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (kokotekstit) [9229]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste