Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys)
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys)
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The preventive effect of n-3 polyunsaturated fatty acids on salmonella infection and the mechanism

Huang, Hongxuan (2019-06-26)

The preventive effect of n-3 polyunsaturated fatty acids on salmonella infection and the mechanism

Huang, Hongxuan
(26.06.2019)
Katso/Avaa
Hongxuan_Huang_thesis.pdf (1.080Mb)
Lataukset: 

Turun yliopisto
suljettu
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019080823692
Tiivistelmä
Salmonella is one of the most harmful food-borne pathogens. Typical symptoms of salmonella infections are diarrhea, fever and even septicemia, causing deaths and economic losses around the world. n-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFA), have anti-inflammatory function, which could alleviate diseases caused by certain bacterial infections. However, there is no report on the prevention of salmonella infection by n-3 PUFA.

The aim of this study was to investigate the preventive effect of n-3 PUFA on salmonella infection as well as its mechanism of the effect. Healthy C57BL/6 mice (n=16) were fed with diet rich in either n-3 PUFA or linoleic acid (18:2 n-6) for 7 days prior to infection with Salmonella Typhimurium SL1344. The survival rate and tissue damages were Observed. The inflammatory level was detected by ELISA. Using GS-MS and MisSeq analyzing the short-chain fatty acids and microbiota in mice feces. The direct inhibitory tests were established in vitro.

Results indicate that n-3 PUFA could reduce and delay deaths by salmonellosis in mice as well as decrease the body weight loss and tissue damage. In vitro study shows that n-3 PUFA had no direct inhibitory effect on Salmonella Typhimurium SL1344. n-3 PUFA could alleviate excessive inflammatory response after infection. n-3 PUFA supplementation could regular intestinal microbiota and alter short-chain fatty acids, helping prevent salmonella infection.
Kokoelmat
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys) [5036]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste