Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys)
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 1. Kirjat ja opinnäytteet
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys)
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Keskitetty henkilöstöresurssisuunnittelu keskijohdon esimiesten työkaluna majoitus- ja ravitsemuskaupassa

Smolander, Alisa (2021-05-05)

Keskitetty henkilöstöresurssisuunnittelu keskijohdon esimiesten työkaluna majoitus- ja ravitsemuskaupassa

Smolander, Alisa
(05.05.2021)
Katso/Avaa
Progradu_Smolander_Alisa_.pdf (899.9Kb)
Lataukset: 

Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
suljettu
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021052030947
Tiivistelmä
Organisaatioiden liiketoimintaympäristössä vallitsee jatkuvan muutoksen tila, jossa tehokas toimiminen vaatii nopeaa päätöksentekoa ja reagointikykyä. Tehokkailla ja edistyksellisillä henkilöstöjohtamisen keinoilla ja strategialla voidaan edesauttaa organisaation suorituskykyä ja toiminnan tehokkuutta. Henkilöstöä voidaan pitää yhtenä tärkeimpänä resurssina ja kilpailukeinona, jota muut kilpailijat eivät kykene kopioimaan. Laadukas henkilöstöjohtaminen on organisaatiolle merkittävä voimavara.
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten keskitetty henkilöstöresurssisuunnittelu palvelee keskijohdon esimiestyötä. Tutkimuskohteena on Turun Osuuskaupan majoitus- ja ravitsemisala. Keskitetyllä henkilöstöresurssisuunnittelulla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa henkilöstöhallinnollisten toimien keskittämistä yhdelle henkilöstöosastolle. Keskitettyyn malliin Turun Osuuskaupassa siirryttiin vuonna 2019, jota ennen hallinnollinen työskentely oli eri toimipaikkojen esi-miesten vastuulla ja osana jokapäiväistä toimintaa.
Tutkimus on toteutettu laadullisena tutkimuksena ja sen aineiston keruu on suoritettu haastattelemalla majoitus- ja ravitsemisalan keskijohdon esimiehiä. Henkilöstöresurssisuunnittelun päätarkoituksena on taata, että oikeat henkilöt työskentelevät oikeassa paikas-sa ja oikeaan aikaan. Onnistunut henkilöstöresurssisuunnittelu luo organisaatiolle ennakoi-vuutta ja joustavuutta, joka auttaa vastaamaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Toimiva henkilöstöresurssisuunnittelu voi myös mahdollistaa tehokkuuden kasvun ja työvoimakustannusten laskun. Tutkimuksessa ilmeni, että keskitettyä henkilöstöresurssisuunnittelua kohtaan on niin myönteisiä, kuin kielteisiäkin tuntemuksia. Keskitetystä mallista saadut hyödyt, kuten uusien työntekijöiden rekrytointi ja keskitetty perehdyttäminen, saivat myönteisemmän vastaanoton, kuin esimerkiksi työvuorosuunnittelu, jossa nähtiin olevan useita kehityskohteita.
Keskitetyn henkilöstöresurssisuunnittelun kohtaamista haasteista huolimatta voidaan sanoa, ettei paluuta hajautettuun malliin ole. Keskittäminen on muun muassa vapauttanut esimiesten aikaa jokapäiväiselle johtamiselle, vähentänyt hallinnolliseen työhön vaadittua aikaa ja tehostanut henkilöstökustannuksien budjetointia sekä budjetissa pitäytymistä.
Kokoelmat
  • Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (rajattu näkyvyys) [5035]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste