Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Environmental conditions, population density, and prey type influence the lipid reserves of Baltic herring in the northern Baltic Sea

Päivi Laine; Lea Laaksonen; Katja Mäkinen; Ilppo Vuorinen; Jukka-Pekka Suomela; Jari Hänninen; Marjut Rajasilta

Environmental conditions, population density, and prey type influence the lipid reserves of Baltic herring in the northern Baltic Sea

Päivi Laine
Lea Laaksonen
Katja Mäkinen
Ilppo Vuorinen
Jukka-Pekka Suomela
Jari Hänninen
Marjut Rajasilta
Katso/Avaa
silakkaA4.pdf (410.0Kb)
Lataukset: 

doi:10.13140/RG.2.2.36608.74246
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021042719553
Tiivistelmä

Change of climate is expected to influence the energy content of fish by affecting the environmental conditions  here lipids are produced, transferred, accumulated and consumed. We examined the lipid content of the Baltic herring (Clupea harengus membras) spawning in the Archipelago Sea during a period of declining salinity, high variability in temperature, and increasing population size in the Bothnian Sea. Contemporary samplings of zooplankton in the feeding area (Mäkinen et al. 2017) enabled comparisons of fatty acid (FA) composition between herring and its prey Limnocalanus macrurus, which forms a major source of energy in the Bothnian Sea in May-June (Rajasilta et al. 2015).

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste