Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Similarity Index for the Fat Fraction between Breast Milk and Infant Formulas

Hokkanen Sanna; Frey Alexander D; Yang Baoru; Linderborg Kaisa M

Similarity Index for the Fat Fraction between Breast Milk and Infant Formulas

Hokkanen Sanna
Frey Alexander D
Yang Baoru
Linderborg Kaisa M
Katso/Avaa
acs.jafc.1c08029.pdf (2.289Mb)
Lataukset: 

AMER CHEMICAL SOC
doi:10.1021/acs.jafc.1c08029
URI
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.1c08029
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022081154594
Tiivistelmä
The similarity of the fat fraction in infant formulas rich in either bovine milk fat (MF) or vegetable oil (VO) to breastmilk was evaluated by analyzing their lipid composition. Milk fat-rich formulas were highly similar (average similarity index 0.68) tobreast milk compared to the VO-rich formulas (average similarity index 0.56). The highest difference in the indices was found in thecontents of cholesterol (0.66 vs 0.28 in MF- and VO-rich formulas, respectively, on average) and polar lipids (0.84 vs 0.53), thepositional distribution of fatty acids in thesn-2 position of triacylglycerols (0.53 vs 0.28), and fatty acid composition (0.72 vs 0.54).The VO-based formulas were superior in similarity inn-6 PUFA. Thus, the addition of bovine MF fractions is an effective way toincrease the similarity between the lipid composition of infant formulas and human milk
Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste