Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of supercritical CO2 plant extract and berry press cakes on stability and consumer acceptance of frozen Baltic herring (Clupea harengus membras) mince

Tian Ye; Sandell Mari; Kakko Tanja; Tuomasjukka Saska; Yang Baoru; Hopia Anu; Damerau Annelie

Effect of supercritical CO2 plant extract and berry press cakes on stability and consumer acceptance of frozen Baltic herring (Clupea harengus membras) mince

Tian Ye
Sandell Mari
Kakko Tanja
Tuomasjukka Saska
Yang Baoru
Hopia Anu
Damerau Annelie
Katso/Avaa
Final draft (771.9Kb)
Lataukset: 

Elsevier Ltd
doi:10.1016/j.foodchem.2020.127385
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021042823555
Tiivistelmä

A promising way of processing Baltic herring, Clupea harengus membras, is turning the fish into boneless mince. However, Baltic herring is prone to lipid oxidation, which possesses a challenge for industrial applications. The aim of this work was to study the efficacy of press cakes from Finnish berries and a supercritical CO2 plant extract to limit lipid oxidation during frozen storage of Baltic herring mince and to determine the impact of these additions on consumer acceptance in a fish product. Peroxide value, formation of volatile oxidation products and loss of polyunsaturated fatty acids showed that the tested natural additives decreased oxidation to a greater or similar extent as conventional antioxidants during 10-month storage. While potential of berry press cakes and plant extracts as“green label antioxidants”was shown, consumer study indicated need for further research to reach both optimal antioxidative efficacy and sensory properties

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste