Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

NMR-based metabolomics approach on optimization of malolactic fermentation of sea buckthorn juice with Lactiplantibacillus plantarum

Yang Baoru; Kortesniemi Maaria; Markkinen Niko; Pariyani Raghunath; Laaksonen Oskar; Jokioja Johanna

NMR-based metabolomics approach on optimization of malolactic fermentation of sea buckthorn juice with Lactiplantibacillus plantarum

Yang Baoru
Kortesniemi Maaria
Markkinen Niko
Pariyani Raghunath
Laaksonen Oskar
Jokioja Johanna
Katso/Avaa
1-s2.0-S0308814621016368-main.pdf (4.774Mb)
Lataukset: 

Elsevier BV
doi:10.1016/j.foodchem.2021.130630
URI
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814621016368
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022081154688
Tiivistelmä

This work investigated the impact of malolactic fermentation on the metabolomic profile of sea buckthorn juice to optimize the fermentation process for flavor modification. Six strains of L. plantarum were used with varied pH of the juice, cell acclimation, and fermentation time. 1H-NOESY spectra were acquired from fresh and fermented juices with a total of 46 metabolites identified. Less sugars and quinic acid were metabolized at pH 2.7 while oxidation of ascorbic acid was reduced at pH 3.5. l-Malic acid, essential amino acids, and nucleosides were consumed early during fermentation while sugars in general were consumed later in the fermentation. If deacidification is the main target of fermentation, strains that produce less acids and ferment less sugars, shorter fermentation time, and lower starter pH should be used. Higher starter pH and longer fermentation time promote formation of antimicrobial compounds and potentially increase antioxidant stability.

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste