Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Analysis of flavour compounds and prediction of sensory properties in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries

Laaksonen O; Yang W; Yang BR; Ma XY; Marsol-Vall A

Analysis of flavour compounds and prediction of sensory properties in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries

Laaksonen O
Yang W
Yang BR
Ma XY
Marsol-Vall A
Katso/Avaa
Final draft (660.7Kb)
Lataukset: 

WILEY
doi:10.1111/ijfs.14442
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20201209100140
Tiivistelmä
The aim of this study was to investigate sugars, organic acids, flavonol glycosides (FGs), proanthocyanidins and volatiles as flavour compounds in sea buckthorn (SB) berries of five cultivars and to predict the sensory properties of berries. The profiles of flavour compounds in SB berries varied significantly among the cultivars. Total proanthocyanidins and FGs were highest in 'Pertsik' and 'Raisa', respectively. Total volatiles were highest in 'Vorobyevskaya' and lowest in 'Raisa'. A previously established PLS model was used to predict the sensory properties of SB berries based on the non-volatile flavour compounds. The mouth-drying astringency can be predicted the most reliably, which has the highest regression coefficients with quinic acid, isorhamnetin-3-O-sophoroside-7-O-rhamnoside and total proanthocyanidins. Bitterness cannot be predicted using the model. 'Pertsik' berries were predicted to be more mouth-drying astringency and sour than those of 'Raisa'. The research supports the cultivar selection in cultivation and industry of SB berries.
Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste