Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Malolactic fermentation of sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) berry juice with Lactobacillus plantarum: impact on sugars, sugars alcohols, and organic acids

Oskar Laaksonen; Baoru Yang; Sarianna Koivula; Niko Markkinen

Malolactic fermentation of sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) berry juice with Lactobacillus plantarum: impact on sugars, sugars alcohols, and organic acids

Oskar Laaksonen
Baoru Yang
Sarianna Koivula
Niko Markkinen
Katso/Avaa
Publisher's PDF (176.2Kb)
Lataukset: 

doi:10.3217/978-3-85125-593-5-74
URI
http://diglib.tugraz.at/flavour-science-2018#10.3217/978-3-85125-593-5-74
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021042827108
Tiivistelmä



Potential to
decrease sourness, and thus increase sensory value of sea buckthorn berries, by
using malolactic fermentation with Lactobacillus plantarum was investigated.
Sea buckthorn juice samples were fermented with four different L. plantarum
strains, and chemical changes related to fermentation were determined by analysing
sugars, sugar alcohols and organic acids as trimethylsilyl-derivates from fermented
sea buckthorn juices with GC-FID. There was a clear difference in fermentation efficiency
between studied strains, strain 10492 being the most effective, resulting in total
conversion of malic acid into lactic acid. Additionally, levels of total sugars
maintained comparable to the non-treated juice with all strains, and thus
sweetness was maintained. Therefore, L. plantarum with selected strains is
potential candidate for malolactic fermentation of sea buckthorn.

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste