Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Impact of enzyme treatment on flavour of aronia juice

Anita Vanag; Mari Sandell; Oskar Laaksonen

Impact of enzyme treatment on flavour of aronia juice

Anita Vanag
Mari Sandell
Oskar Laaksonen
Katso/Avaa
Publisher's PDF (313.6Kb)
Lataukset: 

doi:10.3217/978-3-85125-593-5
URI
http://diglib.tugraz.at/flavour-science-2018
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021042827171
Tiivistelmä

Aronia (Aronia mitschurinii) is rich in different polyphenolic compounds and
sorbitol. Pressed aronia juice has a beautiful colour. The aim of this work was to analyse
smell and taste of aronia juices prepared from berries grown in South-West of Finland.
Sensory properties were studied using projective mapping with consumers and applying
qualitative profiling with experienced sensory panel. Sugar and acid composition was
analysed with GC-FID. Based on our results, pectinase treatment had a negative impact
on both odour and taste of aronia juice. 

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste