Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Power and responsibility in transition to sustainable food packaging

Bor Sanne; Tynkkynen Nina; Sonck-Rautio Kirsi; Varho Vilja; O'Shea Greg; Åkerman Maria

Power and responsibility in transition to sustainable food packaging

Bor Sanne
Tynkkynen Nina
Sonck-Rautio Kirsi
Varho Vilja
O'Shea Greg
Åkerman Maria

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu UTUPubiin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin / julkaisuun.

Routledge
doi:10.4324/9781003255246-7
URI
https://doi.org/10.4324/9781003255246-7
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022112967764
Tiivistelmä

This chapter builds on Chapters 5 and 6 on food and human waste and considers the institutional, policy and consumer aspects of food packaging, which produces a major proportion of the global waste, plastic waste in particular. However, food packaging is a double-edged tool as it is needed in order to promote ecologically sustainable development, as it is an efficient way to prevent food waste. This chapter argues that we need to reduce both food and packaging waste via creating more sustainable packaging solutions, the challenge of which is not primarily a technological one. Authors of this chapter argue that because of the underlying layers of institutions, policies, and consumer behaviour, first the roles of different actors in the transition process towards CE food packaging should be considered, instead of the technological questions put forward. Based on a wide array of interviews with stakeholders in Finland, this chapter analyses how consumers, policy-makers, NGOs, and businesses view their possibilities and barriers, power and responsibilities to promote the transition towards CE food packaging.

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste