Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Aromatic Characteristics of Passion Fruit Wines Measured by E-Nose, GC-Quadrupole MS, GC-Orbitrap-MS and Sensory Evaluation

Li Hehe; Liu Yaran; Zhu Yuxuan; Liu Ruojin; Kortesniemi Maaria; Zhu Baoqing

Aromatic Characteristics of Passion Fruit Wines Measured by E-Nose, GC-Quadrupole MS, GC-Orbitrap-MS and Sensory Evaluation

Li Hehe
Liu Yaran
Zhu Yuxuan
Liu Ruojin
Kortesniemi Maaria
Zhu Baoqing
Katso/Avaa
foods-11-03789.pdf (1.271Mb)
Lataukset: 

MDPI
doi:10.3390/foods11233789
URI
https://www.mdpi.com/2304-8158/11/23/3789/htm
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022112968067
Tiivistelmä

This study investigated the volatile composition and aromatic features of passion fruit wines using a combination of gas chromatography–quadrupole mass spectrometry (GC-qMS), gas chromatography–Orbitrap–mass spectrometry (GC-Orbitrap-MS), electronic nose (E-nose) and sensory evaluation. The results showed that these passion fruit wines possessed different aromatic features confirmed by E-nose. Seventeen sulfur compounds and seventy-eight volatiles were detected in these passion fruit wines using GC-Orbitrap-MS and GC-qMS, respectively. Forty-four volatiles significantly contributed to the overall wine aroma. These wines possessed passion fruit, mango, green apple, lemon and floral aromas confirmed by sensory evaluation. The partial least squares regression analysis indicated that sulfides, esters and terpenes, and terpenes mainly correlated to the passion fruit, mango and green apple aroma, respectively. Sulfur compounds significantly affected the aroma of passion fruit wine. The findings in this study could provide useful insight toward the quality control of passion fruit wine.

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [19207]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste