Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • 3. UTUCris-artikkelit
  • Rinnakkaistallenteet
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

What Can the Blood Tell us About Food and Health?

Noerman Stefania; Kolehmainen Marjukka; Hanhineva Kati

What Can the Blood Tell us About Food and Health?

Noerman Stefania
Kolehmainen Marjukka
Hanhineva Kati
Katso/Avaa
frym-10-716223.pdf (724.3Kb)
Lataukset: 

Frontiers Research Foundation
doi:10.3389/frym.2022.716223
URI
https://kids.frontiersin.org/articles/10.3389/frym.2022.716223
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023032533232
Tiivistelmä

When we eat, foods are broken down into smaller parts by the body. These smaller parts are called metabolites. Depending on the foods we eat, different metabolites enter the body. Microbes living in the gut can also take part in making metabolites. Metabolites from food or microbes can both appear in the blood. Studying blood metabolites could tell us what kinds of foods people generally eat or how healthy they are. To find out how eating different foods changes blood metabolites, we collected results from many previous experiments. We found that studying blood metabolites can tell us how food affects people’s bodies. Interestingly, we also found that these effects appear to be different for each person.

Kokoelmat
  • Rinnakkaistallenteet [27094]

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetAsiasanatTiedekuntaLaitosOppiaineYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Turun yliopiston kirjasto | Turun yliopisto
julkaisut@utu.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste