Hae
Aineistot 1-10 / 16
Bioprocessing of Alcoholic Beverages from Apples and Pears: Effects of Raw Materials and Processes on Quality
(Turun yliopisto, 2022-10-07)
Alcoholic beverages made from non-grape fruits by fermentation, such as apple cider and pear perry, are increasingly popular nowadays, as well as being among the most commonly consumed products in recent years. In general, ...
Fermentation of currant and raspberry leaves and effect on flavonols
(2022-08-22)
The aim of this thesis was to gain knowledge on solid state fermentation on raspberry
and black currant leaves. The focus was on the possible increase in polyphenol
content and in particular flavonols. The knowledge ...
Laadun pikamenetelmän kehitys silakalle (Clupea harengus membras)
(2022-05-18)
Silakka (Clupea harengus membras) on sillin alalaji ja Suomen taloudellisesti merkittävin kalalaji, joka elää erityisesti Itämeren pohjoisemmissa osissa. Ruokakalana silakka on hyvin ravinteikasta, mutta silakoiden laadun ...
Itämeren rakkohaurun (Fucus vesiculosus) metabolomiikka 1H NMR-spektroskopialla
(2022-07-01)
Rakkohauru (Fucus vesiculosus) on Itämeressä kasvava ruskolevä. Kiinnostus merilevätuotteiden käyttöön elintarvikealalla on lisääntynyt viime vuosina niiden ekologisen kasvatusmahdollisuuden ja ravitsemuksellisuuden ansiosta. ...
Polysaccharides from Finnish fungal resources
(Turun yliopisto, 2021-12-03)
Mushrooms are the second largest edible biomass available from Finnish forests. Their main components are non-digestible polysaccharides such as β-glucans, mannans, and galactans. These molecules have been shown to possess ...
Multi-omics study on the effects of anthocyanin extracts from bilberries and purple potatoes on type 2 diabetes in Zucker diabetic fatty rats
(Turun yliopisto, 2022-03-14)
Anthocyanins are a group of flavonoids in purple and red berries, fruits, and tubers. Anthocyanins have been widely reported to have antidiabetic effects, which may arise from the modulation of carbohydrate and lipid ...
Matala-alkoholisten fermentoitujen suomalaisten mansikoiden (Fragaria x ananassa) prosessoinnin vaikutus aromiaktiivisiin yhdisteisiin ja aistiominaisuuksiin
(2023-05-08)
Tämän pro gradu - tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kolmen mansikkalajikkeen sekä kahden hiivalajikkeen fermentoinnin vaikutus matala-alkoholisen juoman kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Mansikka on suosittu ...
Kauran vaikutus oluen valmistukseen ja aistittavaan laatuun
(2023-06-05)
Oluen valmistuksessa on pitkään käytetty mallastetun ohran lisänä muita mallastettuja tai mallastamattomia viljoja. Yleisimmät viljat ohran lisäksi ovat vehnä, kaura, riisi ja maissi. Muiden viljalajien käytöllä on ollut ...
Haihtuvien yhdisteiden analysointi kauraoluesta HS-SPME-GC-MS-menetelmällä
(2023-06-09)
Kaura on terveysominaisuuksiensa vuoksi suosittu raaka-aine elintarviketeollisuudessa. Oluessa sitä käytetään osana tummien ja humaloitujen oluiden mallasrunkoa. Tämän työn tarkoituksena oli valmistaa kauramaltaista ...
Kasvupaikan sijainnin ja lämpötilan vaikutus puolukan (Vaccinium vitis-idaea) haihtuviin yhdisteisiin
(2023-02-15)
Monikäyttöinen puolukka eli Vaccinium vitis-idaea ei ole maailmalla yhtä suosittu kuin pohjoismaissa. Suomessa puolukkaa poimitaan vuosittain jopa 100 miljoonaa kiloa, mutta myyntiin päätyy keskimäärin 4,7 miljoonaa kiloa. ...