Selaus oppiaineen mukaan kokoelmassa Pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt sekä syventävien opintojen opinnäytetyöt (kokotekstit) Elintarvikekemia
Aineistot 1-3 / 3
-
Kasvupaikan sijainnin ja lämpötilan vaikutus puolukan (Vaccinium vitis-idaea) haihtuviin yhdisteisiin
(15.02.2023)Monikäyttöinen puolukka eli Vaccinium vitis-idaea ei ole maailmalla yhtä suosittu kuin pohjoismaissa. Suomessa puolukkaa poimitaan vuosittain jopa 100 miljoonaa kiloa, mutta myyntiin päätyy keskimäärin 4,7 miljoonaa kiloa. ...avoin -
Koivu elintarvikkeena ja koivunsilmu-uutteen analysointi
(Turun yliopisto, 07.12.2016)Raudus- ja hieskoivu ovat Suomen yleisimmät ja taloudellisesti merkittävimmät lehtipuut. Historiallisesti koivun merkitys niin ravinnon, rehun, kuin myös polttopuun lähteenä on ollut huomattavan suuri. Kuitenkin koivun ...avoin -
Matala-alkoholisten fermentoitujen suomalaisten mansikoiden (Fragaria x ananassa) prosessoinnin vaikutus aromiaktiivisiin yhdisteisiin ja aistiominaisuuksiin
(08.05.2023)Tämän pro gradu - tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kolmen mansikkalajikkeen sekä kahden hiivalajikkeen fermentoinnin vaikutus matala-alkoholisen juoman kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Mansikka on suosittu ...avoin