Hae
Aineistot 1-10 / 15
Marja- ja hedelmäjuomatuotteiden sokeriprofiili ja sakeuttamisaineiden vaikutukset
(Turun yliopisto, 2018-04-10)
Hiilihydraatteja eli sokereita on kasveissa ja niitä muodostuu fotosynteesin lopputuotteena. Nestemäisissä elintarvikkeissa pitkäketjuisia sokereita käytetään sakeuttamaan ja muodostamaan geelirakenne, sekä muokkaamaan tai ...
Maidon pastöroinnin, UHT-kuumennuksen ja homogenoinnin vaikutus aterian jälkeiseen aineenvaihduntaan ja vatsaoireisiin terveillä aikuisilla
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Maidon prosessointi on puhuttanut mediassa jo vuosikymmeniä. Sosiaalisessa mediassa kokemusasiantuntijat ovat jakaneet kokemuksiaan, joissa kerrotaan käsittelemättömän maidon aiheuttavan vähemmän vatsaoireita kuin prosessoidun ...
Elintarvikkeiden antioksidantit sekä antosyaniinien rakenteen vaikutus antioksidanttikapasiteettiin eri mittausmenetelmiä käyttäen
(Turun yliopisto, 2016-05-04)
Kirjallisessa osassa tarkastellaan eri antioksidantteja ja niiden toimintamekanismeja, sekä luonnollisten kasviuutteiden mahdollisia käyttökohteita elintarviketeollisuudessa. Lisäksi perehdytään tarkemmin miten eri ...
Sniffin’ Sticks ja muut hajutestit hajuaistin tutkimisessa
(Turun yliopisto, 2017-06-12)
Hajuaisti on näkö- ja kuuloaistiin verrattuna jäänyt melko vähälle huomiolle. Hajuaistin ongelmat vaikuttavat kuitenkin usein elämänlaatuun ja ovat tärkeitä esimerkiksi ruuasta nauttimisen, sosiaalisen kanssakäymisen ja ...
Maidon prosessointi ja prosessoinnin aiheuttamat vatsavaivat
(Turun yliopisto, 2016-05-24)
Maidon prosessoinnilla, erityisesti homogenoinilla, on vaikutusta maidon rasvapisaroihin. Homogenoinnin seurauksena rasvapisaroiden koko pienenee ja pinta-ala kasvaa. Homogenointi aiheuttaa myös proteiinien erilaisen ...
Palmitiinihapon paikkaisomerian vaikutus aterianjälkeiseen rasva-aineenvaihduntaan terveillä ja metabolista oireyhtymää sairastavilla miehillä
(Turun yliopisto, 2016-11-30)
Rasvahapot sitoutuvat triasyyliglyserolirungossa joko keskiasemaan (sn-2) tai reuna-asemiin (sn-1/3). Paikkaisomeria vaikuttaa rasvan sulamis- ja kiteytymisominaisuuksiin, ja se on lajispesifistä. Palmuöljy sisältää runsaasti ...
Flavonoliglykosidien merkitys tyrnin (Hippophaë rhamnoides L.) aistittavassa laadussa
(Turun yliopisto, 2017-06-13)
Tyrnimarja (Hippophaë rhamnoides) sisältää runsaasti fenolisiin yhdisteisiin kuuluvia flavonoliglykosideja. Fenoliset yhdisteet vaikuttavat useiden kasviperäisten elintarvikkeiden aistittavaan laatuun. Luonnossa nämä ...
Sianlihan rasvan määrän ja rasvahappoprofiilin muokattavuus rehun avulla
(Turun yliopisto, 2017-01-02)
Kirjallisessa osassa tarkastellaan sianlihan rasvahappokoostumusta, sen rasvakudoksen määrää, sekä erilaisten muuttujien, kuten iän, sukupuolen, perimän ja kudoksen sijainnin ruhossa vaikutusta rasvakudoksen määrään ja ...
Koivu elintarvikkeena ja koivunsilmu-uutteen analysointi
(Turun yliopisto, 2016-12-14)
Raudus- ja hieskoivu ovat Suomen yleisimmät ja taloudellisesti merkittävimmät lehtipuut. Historiallisesti koivun merkitys niin ravinnon, rehun, kuin myös polttopuun lähteenä on ollut huomattavan suuri. Kuitenkin koivun ...
Mansikan haihtuviin aromiyhdisteisiin vaikuttavat tekijät
(Turun yliopisto, 2017-06-05)
Suomessa viljelty mansikka on tarkemmin nimeltään puutarhamansikka (Fragaria x ananassa Duch.), joka kuuluu Rosaceae -heimon Fragaria -sukuun. Mansikkaa viljellään maailmanlaajuisesti ja se on myös Suomen viljellyin marja. ...