Hae
Aineistot 1-10 / 66
Elektrokemiluminesenssi- ja ELISA-menetelmien kehitys IFN beta-1a:n ja biomerkkiaineiden mittaamiseksi kliinisen tutkimuksen näytteistä
(Turun yliopisto, 2018-05-28)
Interferonit ovat laajasti käytettyjä lääkeaineita. Interferoni beta (IFN β) on glykoproteiini, jonka molekyylipaino on noin 22 500 daltonia. IFN β vaikuttaa sitoutumalla reseptoreihin solupinnalla, mikä saa aikaan ...
Karpaloviinin ja -liköörin sakkautuminen
(Turun yliopisto, 2018-05-23)
Valkoviineissä sakkautumisen aiheuttajaksi on tunnistettu proteiini-polyfenolikompleksit. Lisäksi rypäleviineistä on tutkittu myös lämpötilan ja pH:n vaikutuksia sakkautumiseen. Karpalosta löytyy suuri molekyylipainoisia ...
Uuden vasta-ainetuotannon laadunvalvontamäärityksen pystyttäminen FortéBio Octet® -laitetta käyttäen
(Turun yliopisto, 2018-05-28)
Työssä tarkoituksena oli pystyttää uusi laadunvalvontamääritys PerkinElmer Wallac Oy:n vasta-ainetuotannon käyttöön. Uudelle laadunvalvontamääritykselle oli tarve, sillä erään vanhassa menetelmässä tarvittavan komponentin ...
Laboratoriosuunnitteluoppaan laatiminen
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Työn aiheena oli kehittää asiakasyrityksenä toimivan insinööritoimiston laboratoriosuunnittelua.
Työssä tarkasteltiin asiakasyrityksessä aiemmin käytössä olleita laboratoriosuunnittelumenetelmiä, käytiin läpi asiakasyrityksen ...
Homogeeninen monianalyyttimääritys XLA- ja SCID-oireyhtymille
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Primaari immuunipuutostauti on harvinainen perinnöllinen häiriö immuunipuutoksessa. Primaarisiin immuunipuutostauteihin kuuluu noin 300 sairautta, joiden vakavuus vaihtelee lievästä kuolemaan johtavaan. Primaarien ...
Effect of temperature on flavor compounds and sensory characteristics of Maillard Reaction Products derived from mushroom hydrolysate
(Turun yliopisto, 2018-07-10)
Maillard reaction products (MRPs) were prepared from mushroom hydrolysate (MH) by heating with D-xylose and L-cysteine at various temperatures (100 °C–140 °C) for 2 h at a pH of 7.4. The sensory characteristics of MH and ...
GenomEra® MRSA/SA Multi Swab -määrityksen spesifisyyden parantaminen magneettikaappaukseen perustuvalla esikäsittelyllä
(Turun yliopisto, 2018-05-29)
Metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) aiheuttaa monenlaisia infektioita yksinkertaisista ihoinfektioista, kuten paiseista, aina hengenvaarallisiin verenmyrkytyksiin. Koska MRSA on yleinen, hyvin patogeeninen ...
Kelaattikomplementaatio : Integroidun DNA:n monistus- ja detektointimenetelmän optimointi
(Turun yliopisto, 2018-06-05)
Kelaattikomplementaatio perustuu kahteen, itsessään ei-fluoresoivaan koettimeen, jotka sitoutuessaan lähekkäin samaan vastinjuosteeseen muodostavat fluoresoivan kokonaisuuden. Tutkimassani menetelmässä kohdesekvenssi ...
Determination of vitamin K from fermented foods
(Turun yliopisto, 2018-04-25)
A quick and sensitive analysis method was developed for the analysis of vitamin K compounds, including phylloquinone (PK) and menaquinones (MK-n). The method utilizes ultra-high performance liquid chromatography tandem ...
Comparison of the lipid yield and fatty acid composition of some selected plant and animal materials extracted with four different approaches
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Lipid extraction and fatty acid analysis continues to be a crucial area in lipid science. The extraction of lipids from different materials has been under study for several years. One of its focus is to discover less harmful ...